Tabletit testiin

Sain Lukuinto-ohjelmalta koekäyttöön kahdeksan win8-tablettia (Acer Iconia W510), joissa on mukana näppäimistötelakka. Alkukokemuksena ihan kätevä kombo ja oppilaat ainakin ovat innoissaan. Ensimmäinen ”testiryhmäni” on 8. luokan äidinkieleen palkitettu tekemällä oppiva ryhmä. Kirjoja en tämän porukan kanssa käytä, vaan tunneilla painotetaan tekemisen kautta oppimiseen. Viime keväänä teimme oppimistyylitestit koko ikäluokalle ja sen pohjalta jaoimme oppilaat kolmeen ryhmään: a) minun tekijäporukkani, b) itsenäisen työn tekijät / tutkiva oppiminen ja c) opejohtoinen ”perinteinen” ryhmä. Lisäksi palkissa on s2- ja laaja-alaisen erityisopettajan resurssit käytössä.

Viime viikolla luimme nettiuutisen energiajuomien kieltämisestä kouluissa, koska se tuntui veljeksiä puhuttavan. Kukin mietti perustelujaan joko energiajuomien puolesta tai vastaan. Tänään, kun vihdoin saimme tablettien kamerat pelaamaan, alkoi mielipidevideoiden kuvaaminen. Toiset tekivät enemmän videoblogityyppisiä ja toiset taas väittelyjä tai haastatteluja aiheesta. Ensi viikolla alkaa editointi ja tuotoksia tullee tännekin, jos vain julkaisuluvat saadaan kuntoon.

Haasteita 1: Koulussamme ei ole langatonta verkkoa, mutta onneksi opettajalla on oma tabletti, josta voi jakaa nettiyhteyden. Tabletti on ikkunalaudalla, koska luokan perällä gsm-verkkoa ei välttämättä ole edes puheluun. Oppilailla onneksi on älypuhelinkännyköissäänkin rajattomia nettejä, joten ei tässä pulassa olla.

Haasteita 2: Esiasennuksessa ei ihan jokainen päivitys ollut tullut, ja jouduimme asentamaan ajuripaketin, jotta kamera alkoi pelata. Problem solved kuitenkin.

 

1 kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

One response to “Tabletit testiin

  1. Paluuviite: Delikouraksen vierailu | Opettaja opettaa opettajaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s