Kosketustaulusta asiaa

Männä viikolla kävin Nurmeksessa tutustuttamassa paikallisen yhtenäiskoulun opettajia Cleverboardin saloihin. Lupasin listata heille katsomiamme materiaaleja, joten laitankin ne nyt tänne, jos vaikka olisi muillekin niistä vinkeiksi. Osa linkeistä on suoraan yksittäiseen tehtävään, osa taas muille linkkilistoille. Listaa saa luonnollisesti vapaasti jakaa ja täydentääkin.

Luokanopettajille ensimmäisenä linkkinä vinkattakoon Tehtäväkori, josta löytyy varsinkin esi- ja alkuopetukseen tukku Perunakellaritehtäviä taululla yhdessä tehtäväksi ja esim. Aiheittain koottuja matematiikkapelejä. Oma suosikkini on Autopesula. Sivulla on myös tulostettavia pdf-sivuja, joita voi taululla käyttää esim. Lynxin kaukosäätimen päällekirjoitustoiminnolla. Sivulla on myös linkitetty joihinkin kustantajien ilmaisiin oppimateriaalehin.

Matemaattisten aineiden opettajille käyttökelpoisia ovat

Näistä monet sisältävät videoita, joihin voi kosketustaulun ohjelmiston päällekirjoitustoiminnolla kirjoittaa huomioita. Lisäksi ainakin Lynxissä videon pysäytyskuva ”kalvolle” tehtyine merkintöineen tallentuu kuvakaappauksena automaattisesti myöhempää käyttöä varten. Ja löytyyhän youtubeista ja wimeoista videoita aiheeseen kuin aiheeseen (mm. käsityöt, kotitalous, kuvaamataito, liikunnan opetus!).

www.maailmanmuutos.fi tarjoaa lähihistoriaan valmista esitysmateriaalia. Maantiedon opettajille karttaohjelmat Marble ja Google Earth ja bilsanmaikalle Anatronica, 3D-mallinnos ihmisestä suolineen ja lihaksineen taululla pyöriteltäväksi. Saatavana muuten myös tableteille.

Äidinkielen opetuksessa olen itse käyttänyt ainakin seuraavia sivustoja. Kaikkia ei ole tullut merkuitysti muistiin, harmi.

Eri taulujen käyttäyhteisöt tarjoavat vinkkejä ja valmista materiaalia. Jos ko. Taulua tai ohjelmistoa itsellään ole, voi idean aina napata ja soveltaa.

Kosketustauluilla tuntuu ainakin Briteissä olevan kovasti ilmaista materiaalia. Pari linkkilistaa alla:

Muutaman suomalaisen blogin olen bongannut. Näistäkin saanee ideoita omaan taulun käyttöönottoon.

Huh. Linkkilistoja on viidakollinen jos toinenkin. Monet listat saattavat jossain kohtaa yhtyä ja surffailija tylsistyy kiertämään kehää. Välillä linkit ovat vanhentuneet ja into lopahtaa siihen. Tärkeää onkin tallentaa heti löytämänsä hyvän materiaalin myös itselleen. Oman henk.koht. linkkipankin pitäminen onnistuu esim. Diigossa, ja sieltä se on halutessanne kollegojenkin löydettävissä. Milloinkohan saan itse aikaiseksi..

PS. Taas saanee atk-tuki Nurmeksessa toimeksiantoja, kun flashit ja javat pitää päivitellä. Anteeksi.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s